• Najnoviji broj
  • Arhiva
  • Najnoviji broj
  • Arhiva

Najnoviji broj

SPONZOR BROJA

Da li uživate u našim tekstovima?

Ukoliko je Vaš odgovor pozitivan onda ne propustite priliku da se po povoljnim cijenama pretplatite na digitalno i štampano izdanje svih narednih brojeva časopisa Vjesnik slobode i tako podržite mlade autore i njihove napore u stvaranju crnogorskog časopisa o mladima, slobodi i nauci.

Broj 1 • Maj 2019. godine

Zaštita intelektualne svojine, tema je o kojoj se u poslednjih nekoliko godina veoma često govori. Samom pojavom interneta, intelektualna svojina postaje dosta ugrožena. Važnost regulacije u ovoj oblasti preslikava se na ukupno ekonomsko stanje u jednoj državi. U ovom broju “Vjesnika slobode”, posebana pažnja je posvećena upravo zaštiti intelektualne svojine.

Imate priliku da pročitate istraživanje koje pokazuje da regulacija zaštite prava na intelektualnu svojinu, utiče na bolji položaj žena u društvu a samim tim i na poboljšanje preduzetničke klime u cijeloj državi. Neravnopravnost polova je uvijek tema za diskusiju. Dok jedni smatraju da se u 21. vijeku ravnopravnost polova itekako poboljšala, drugi tvrde da je stanje veoma loše a ima i onih koji misle da je uspostavljena potpuna ravnopravnost kada su muškarci i žene u pitanju. Prava na intelektualnu svojinu prilično dobro objašnjavaju situaciju ravnopravnosti polova u 21. vijeku.

Nastavljamo u preduzetničkom duhu i tako Vam donosimo priču o sopstvenom biznisu mladih i kreativnih ljudi koji su bili dovoljno hrabri da svoju kreativnost pretoče u sopstveni proizvod i iznesu ga na tržište! Sigurni smo da bi mladim preduzetnicima u Crnoj Gori bilo mnogo lakše kada bi imali osposobljen savremeni sistem za plaćanje kao što je Paypal. Kome smeta Pay-pal u Crnoj Gori, jedna je od tema kojom smo se bavili u ovom izdanju Vjesnika slobode.

Za ljubitelje politikologije ali i za sve one koji nisu naišli na odgovore na neka od društvenih pitanja koja ih muče, nudimo predlog za kvalitetnu knjigu! Iako vlada vrijeme interneta i digitalizacije, dobra knjiga i časopis-novina, nikada ne izlaze iz mode!

Budite u trendu…Čitajte slobodno, pišite slobodno!

Glavna i odgovorna urednica,
Violeta Žudić

Izdvojene priče

Ekonomija i preduzetništvo

Politika

Nauka i tehnologija

Umjetnost i filozofija

Stav

Ispod se možete prijaviti na Vaš nalog

Popunite formular koji se nalazi ispod kako biste napravili novi nalog

*Registracijom na našem portalu prihvate Politiku privatnosti i Politiku korišćenja našeg portala.

Povratite lozinku

Molimo unesite Vaše korisničko ime ili email adresu kako biste obnovili lozinku.